[ic] Interchange and XHTML

Marty Tennison marty at sediva.com
Thu Nov 27 06:44:43 EST 2003

IC 4.9.7-200305270658


I've been converting a site over to XHTML compliant code and while
trying to get it <a href="http://validator.w3.org/"Validated</a> at W3C
I found that interchange is inserting UPPERCASE html elements which are
not compliant with the XHTML specification.  Therefore, when trying to
validate a page generated by Interchange, it fails.  

I did a grep on the lib/Vend & /code/USerTag directories and see that a
lot of the modules are still outputting UPPERCASE html elements.  I did
a search and replace for TABLE/TD/TR/FORM etc... and it fixed most of
the problems.   

Tags such as <BR> had to be replaced with their XHTML counterpart <br />
and <HR> as <hr />. The <INPUT> and <IMG> tags needed to have a trailing
/> added.

After getting an ic generated paged to almost validate, the only line
that shows an error is the code generated by the [more][/more] tags. 
The error code explanation given by the W3C validator is as follows...

"unknown entity 'FOO'"

The validator has found an entity (something like &this;) that it
doesn't recognize. There are a few possibilities:

A reference to a URI that uses & as a separator between parameters, such
as "http://example.org/prog?x=1&y=2".

To solve this problem, simply replace all the &'s in attribute values
with &amp; (user agents will convert them back before following the

<a href="http://validator.w3.org/docs/errors.html#bad-entity">Click
Here</a> to read the full text.

Just thought I would pass this along for anyone interested.

More information about the interchange-users mailing list