[ic] 'Unable to send mail' - ongoing issue

Jon Jensen jon at endpoint.com
Tue Jan 4 20:14:42 EST 2005

On Tue, 4 Jan 2005, Ed LaFrance wrote:

> I've just started working on a new client's system, and I see they are 
> plagued with a problem that I have observed on a myriad of other 
> installations. Namely, various emails sent by Interchange occasionally do not 
> go out. The failed sends can be found in the catalog error log, preceded by 
> the string 'Unable to send mail using (sendmail or similar)'. I have seen 
> order reports, customer receipts, contact messages and more email types fail 
> in this manner, sent by both email UserTags and Interchange's internal 
> mailing routines. I've seen this on Red Hat, Debian, FreeBSD, and Solaris 
> systems - maybe more, but those are the ones that come to mind. In all cases, 
> the systems have plenty of available RAM, disk space and CPU resources.
> In one case I hacked the source a bit to capture some system error info to 
> the catalog error.log, and the system said the cause was a 'broken pipe'. 
> This was only on one system, so I don't know if that holds true for all 
> cases.


That sounds like the classic Perl signals problem to me. Have you tried 
the remedies previously discussed on the list, of MaxServers 0 in 
interchange.cfg and PERL_SIGNALS=unsafe in the environment?


Jon Jensen
End Point Corporation
Software development with Interchange, Perl, PostgreSQL, Apache, Linux, ...

More information about the interchange-users mailing list