[ic] 'Unable to send mail' - ongoing issue

Ed LaFrance (New Media LLC) ic_users at newmediaems.com
Tue Jan 4 23:56:49 EST 2005

At 05:14 PM 1/4/2005, you wrote:

>On Tue, 4 Jan 2005, Ed LaFrance wrote:
>>I've just started working on a new client's system, and I see they are 
>>plagued with a problem that I have observed on a myriad of other 
>>installations. Namely, various emails sent by Interchange occasionally do 
>>not go out. The failed sends can be found in the catalog error log, 
>>preceded by the string 'Unable to send mail using (sendmail or similar)'. 
>>I have seen order reports, customer receipts, contact messages and more 
>>email types fail in this manner, sent by both email UserTags and 
>>Interchange's internal mailing routines. I've seen this on Red Hat, 
>>Debian, FreeBSD, and Solaris systems - maybe more, but those are the ones 
>>that come to mind. In all cases, the systems have plenty of available 
>>RAM, disk space and CPU resources.
>>In one case I hacked the source a bit to capture some system error info 
>>to the catalog error.log, and the system said the cause was a 'broken 
>>pipe'. This was only on one system, so I don't know if that holds true 
>>for all cases.
>That sounds like the classic Perl signals problem to me. Have you tried 
>the remedies previously discussed on the list, of MaxServers 0 in 
>interchange.cfg and PERL_SIGNALS=unsafe in the environment?

Have not, but I have an ideal test case which I will set up tomorrow and 
see how it goes.

- Ed

New Media LLC                 Technology Solutions for Business
11630 Fair Oaks Blvd., #250   eCommerce | Consulting | Hosting
Fair Oaks, CA  95628          Ed.LaFrance at newmediaems.com
(916) 961-0446                http://www.newmediaems.com
(866) 519-4680 Toll-Free      (916) 961-0447 Fax

No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.296 / Virus Database: 265.6.7 - Release Date: 12/30/2004

More information about the interchange-users mailing list