[ic] Catalogs only work with --debug=1

Jon Jensen jon at endpoint.com
Mon Mar 14 23:48:57 EST 2005

On Mon, 14 Mar 2005, David xxxxxxx wrote:

> I set up a new foundation catalog as a new user and the ./configure failed
> to create the database tables.  It created the database itself, but it was
> empty.  I receive several DB related errors when trying to start the
> catalog.  I am 100% sure the username and password for the db are correct.
> Could I be missing a perl module?  I checked and the mysql.so indicated in
> the error is on the system.  This is a new error...
> [ic at host interchange]$ /home/ic/interchange/bin/interchange -r
> The Interchange server was not running
> (/home/ic/interchange/etc/interchange.pid).
> Low traffic settings.
> Calling UI......UI is loaded...
> Interchange V4.8.9
> Configuring catalog foundation...Using MySQL,
> DSN=dbi:mysql:ic_foundation...table 'merchandising' failed: connect failed
> (create) -- install_driver(mysql) failed: Can't load
> '/usr/local/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i686-linux/auto/DBD/mysql/mysql.so'
> for module DBD::mysql:
> /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i686-linux/auto/DBD/mysql/mysql.so:
> undefined symbol: __sprintf_chk at
> /usr/local/lib/perl5/5.8.5/i686-linux/DynaLoader.pm line 230, <IN> line 1.
> at (eval 199) line 3

Yeah, it kind of looks like either DBI, DBD::mysql, or MySQL's shared 
libraries aren't installed correctly. Maybe you should try reinstalling 
all those from scratch.


Jon Jensen
End Point Corporation
Software development with Interchange, Perl, PostgreSQL, Apache, Linux, ...

More information about the interchange-users mailing list