[ic] [captcha] won't generate image

Josh Lavin josh at myprivacy.ca
Mon Nov 5 16:43:40 EST 2007

On Nov 3, 2007, at 6:04 PM, Grant wrote:

>>>>> I've studied the docs in the captcha tag's source but I can't  
>>>>> get it
>>>>> to generate an image on the server.  I'm not sure which of these
>>>>> should generate the image but I've tried both:
>>>>> [captcha function=code image-path=/full/path/captcha]
>>>>> [captcha function=image name-only=1 relative=1 image-path=/full/
>>>>> path/captcha]
>>>>> I have the following permissions on the captcha directory:
>>>>> drwxrwxr-x interch users
>>>>> I've installed the Authen-Captcha and GD perl modules and added  
>>>>> the
>>>>> following to interchange.cfg:
>>>>> Require module Authen::Captcha
>>>>> Require module GD
>>>>> I've restarted IC and apache and there is nothing in error.log or
>>>>> error_log.  Can anyone tell me what I'm doing wrong?
>>>> All I am using to generate is: [captcha image_tag]
>>>> Besides the perl modules, I also had to install gd-devel &
>>>> fontconfig-
>>>> devel.
>>> Hi Josh,
>>> Are you using gd-2.0.35, fontconfig-2.4.2, GD-2.35, and
>>> Authen-Captcha-1.023?  Are you using any CAPTCHA catalog directives?
>> My versions are gd-2.0.33, fontconfig-2.4.1, GD-2.35, Authen-
>> Captcha-1.023. I'm not using any catalog directives.
>> FWIW, my images/captcha directory has the same permissions as yours
>> (775). Do you think it could be Mod::Interchange?
> It works perfectly for me without NoAbsolute set, but won't generate
> the image when it is set.  Are you using NoAbsolute in
> interchange.cfg?


Kingdom Design   http://www.kingdomdesign.com/

More information about the interchange-users mailing list