[ic] Intermittent 500 on "Submit Order"

Grant emailgrant at gmail.com
Tue Nov 6 14:35:34 EST 2007

> > > I'm seeing intermittent 500 errors when someone clicks the "Submit
> > > Order" button.  It seems to happen only when submitting an order.  It
> > > can happen regardless of the payment method, so it isn't a problem
> > > with GPG.  The backend processes of the order placement always seem to
> > > go through fine, but the customer is not seeing the order receipt
> > > page.
> >
> > How is the e-mail being handled, is it in your receipt page also? Or at
> > what point in the process? What, if any, mail is received? What mail
> > method is being used? I used to get some errors when sending too many
> > mail in the order process, which was improved slightly by using
> > Net::SMTP, and then cured by using RPC mode.
> >
> > Try to add some debugging statements, and use what you know to find out
> > exactly where it fails. There was an excellent thread a couple weeks
> > ago, 'one store gone nuts' - where debugging was discussed in-depth.
> >
> > Good luck,
> >
> > JT
> JT,
> I think you might be right about email sending being the root of my
> problem here.  I haven't seen one of these 500s since I put a stop to
> form mail spam.  We'll see how it goes.  I'd like to switch to RPC
> mode if that cleared it up for you, but I'm on 5.2 and there is a bug
> that prevents op=tq from working with RPC mode.
> I'll keep the list posted on how this goes.

I'm on a very recent nightly build but I'm still getting 500s
apparently, although with less frequency.  I'll delve into some
debugging soon but please let me know if anyone has any advice.

- Grant

More information about the interchange-users mailing list