[ic] Upgrade to Interchange-5.7.4 performance issues

Gert van der Spoel gert at 3edge.com
Thu Feb 11 10:18:10 UTC 2010

> -----Original Message-----
> From: interchange-users-bounces at icdevgroup.org [mailto:interchange-
> users-bounces at icdevgroup.org] On Behalf Of Bill Carr
> Sent: Thursday, February 11, 2010 2:15 AM
> To: Interchange-Users
> Subject: [ic] Upgrade to Interchange-5.7.4 performance issues
> Hi ICers,
> I figured out all of my configuration issues upgrading from 5.4.0 to
> 5.7.4. Thanks for your help.
> However, 5.7.4 runs much slower. Pages that get served on in under 5
> seconds are taking 10, 20, 30 seconds or longer. The load average on
> each host running 5.7.4 goes from under 2 to near 10. I'm running the
> rpc mode from interchange.cfg.dist. Configuration is the same for 5.4.0
> and 5.7.4 (besides small changes with actionmap api). I know 5.7.4 is
> not a production release. I'm just trying to bring my setup up to date.
> Been running a hacked up 5.4.0 for a while.
> Any ideas on why this would be or how I should debug it?

If you don't need UTF8 support, then you could try and add the following
line to your bin/interchange:


I had placed it above:
        # Uncomment next line if you want to guarantee use of DB_File
        #$ENV{MINIVEND_DBFILE} = 1;

I believe that makes Interchange to not try to load Encode and I believe it
made some difference for me (and then I removed it again because I actually
did need UTF8 support .. so instead I upgraded my hardware).

Also I had a query introduced that was kinda heavy.
What I did was copy a page that was going slow to 'test.html' and started
ripping out parts, until I found the culprit.



More information about the interchange-users mailing list